Dogovorena saradnja između Saveza pčelara FBiH i 'BEE-Festa'

Bez autora
Aug 30 2010

U prostorijama Direkcije Sajma pčelarstva i pčelarske opreme BEE-FEST, u Sarajevu, održan je radni sastanak članova Upravnog odbora Saveza pčelara Federacije BiH i predstavnika Sajma pčelarstva i pčelarske opreme BEE -FEST. Sastanku su prisustvovali Robert Bilić-predsjednik Saveza pčelara Federacije BiH, te Selim Herić, zamjenik predsjednika, Vahid Ćebo, sekretar, te Suad Kahriman, Nazif Salčin, Dobroslav Vrduljak i Samira Katica Arnautović. Tema ovog sastanka bila je uspostava tiješnje saradnje između Direkcije Bee festa i Saveza pčelara FBiH, posebno u pogledu sadržinskog obogaćivanja i organizacije sajmova pčelarstva u Federaciji BiH. Upravni odbor Saveza pčelara Federacije BiH pružio je punu podršku organizaciji 8. Internacionalnog Sajma pčelarstva i pčelarske opreme BEE-FEST, te su dogovoreni praktični koraci u organizaciji narednih sajamskih manifestacija.

Dogovorena saradnja između Saveza pčelara FBiH i 'BEE-Festa'U prostorijama Direkcije Sajma pčelarstva i pčelarske opreme BEE-FEST, u Sarajevu, održan je radni sastanak članova Upravnog odbora Saveza pčelara Federacije BiH i predstavnika Sajma pčelarstva i pčelarske opreme BEE -FEST.

Sastanku su prisustvovali Robert Bilić-predsjednik Saveza pčelara Federacije BiH, te Selim Herić, zamjenik predsjednika,  Vahid Ćebo, sekretar, te  Suad Kahriman, Nazif Salčin, Dobroslav Vrduljak i Samira Katica Arnautović.

Tema ovog sastanka bila je uspostava tiješnje saradnje između Direkcije Bee festa i Saveza pčelara FBiH, posebno u pogledu sadržinskog obogaćivanja i organizacije  sajmova pčelarstva u Federaciji BiH.

Upravni odbor Saveza pčelara Federacije BiH pružio je punu podršku organizaciji 8. Internacionalnog Sajma pčelarstva i pčelarske opreme BEE-FEST, te su dogovoreni praktični koraci u organizaciji narednih sajamskih manifestacija.

Zajednička je ocjena da je neophodna saradnja između organizatora Bee festa i Saveza pčelara FBiH kako bi se pčelarstvo u FBiH i cijeloj Bosni i Hercegovini još više afirmiralo.

U okviru sastanka dogovoreni su i termini za održavanje okruglog stola  i programa edukacije u okviru ovogodišnjeg 8. Internacionalnog sajma pčelarstva Bee fest – koji se održava od 15. do 19. septembra ove godine na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović u Sarajevu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik